El nou Servei Territorial de Cirurgia General del Ripollès i la Garrotxa es posarà en marxa a l'octubre amb set professionals

El servei vol paliar la manca de professionals que existeix en l'actualitat

per Guillem Sánchez

Arreu

Jaume Heredia, Antoni Radovan, Miquel Carreras i Joan Grané aquest matí a Campdevànol
Jaume Heredia, Antoni Radovan, Miquel Carreras i Joan Grané aquest matí a Campdevànol | Guillem Sánchez

De manera gradual, aquest octubre es posarà en marxa el nou Servei Territorial de Cirurgia General del Ripollès i la Garrotxa. Els professionals que formaran el nou equip treballaran conjuntament, en xarxa, prestant servei a l'Hospital de Campdevànol i al d'Olot i Comarcal de la Garrotxa i tenint l'Hospital Trueta de Girona com a referència, amb qui també estaran coordinats. "Els usuaris han de fer el mateix que feien fins ara. Seran valorats i atesos d'una forma correcte a l'Hospital de Campdevànol. Si s'ha de fer una intervenció quirúrgica, llavors es parlarà amb l'Hospital d'Olot per derivar-lo a aquest centre i en funció de la patologia, a l'Hospital Trueta" ha explicat Miquel Carreras, director dels serveis territorials de Salut a Girona.

Així, es vol paliar la manca de professionals generals que existeix dins el sector mèdic, les dues jubilacions de cirurgians a l'Hospital de Campdevànol i redirigir el fluxos de pacients cap al Trueta i la regió sanitària de Girona, principalment. El director mèdic de l'Hospital d'Olot ha explicat que "l'equip territorial de cirurgia estarà format per uns set professionals de forma estable"

En un futur també es treballarà per millorar l'atenció en especialitats com l'oncologia o la urologia, fomentant les aliances estratègiques des del Servei Català de la Salut.