Som Ripoll organitzarà una festa de la diversitat el 26 d'octubre amb el suport d'un ampli ventall d'entitats

La pintada d'un mural que representi l'acceptació de la diversitat a la societat ripollesa serà l'activitat central

per Redacció

Societat

Alguns dels impulsors de la festa ahir a la tarda a la plaça de la Sardana
Alguns dels impulsors de la festa ahir a la tarda a la plaça de la Sardana | Abril Chinchilla

El 26 d’octubre tothom que vulgui té una cita amb la festa de la diversitat a la capital de comarca. Un bon grapat d’entitats donen suport a la iniciativa que encapçala Som Ripoll. S’ha establert una extensa programació d’actes de tot tipus, que s’allargaran des de mig matí fins al vespre a la plaça de la Sardana. L’organització ha destacat que hi haurà una activitat principal. "Serà pintar un mural que representi l'acceptació de la diversitat a la societat ripollesa" ha explicat Jaume Cuní, una de les persones implicades en fer possible la festa. 

Els punts Òmnia de Ripoll se sumen a la iniciativa. Han fet una crida a la ciutadania per recollir el major nombre de trossos de roba, "abans del 17 d'octubre" ha concretat la tècnica del punt Òmnia de la Devesa.  Durant la festa és vol fer un taller d’arpilleres. Un taller que s’imparteix a la sala Eudald Graells amb gran acollida, sobretot per part de dones magrebines.

Una altra de les entitats que aportarà el seu gra de sorra a la festa “integrativa” és l’associació de circ del Ripollès. Una de les seves representants, Daniela Peñalba, ha comentat que "farem malabars al matí, i a la tarda, després de la xocolatada, farem bombolles". També es podran practicar esports i fer tastets de menjar de diversos països. Per exemple, de cuscús vegà.

El punt i final a la festa de la diversitat de Ripoll serà una activitat musical. El programa no està tancat perquè encara queda marge per ampliar l’oferta lúdica i festiva.