Sant Joan de les Abadesses se suma a les accions contra el canvi climàtic

El poble també ha estat seu de la primera trobada de la Xarxa d'Educació Pirineus Vius

per Abril Chinchilla

Arreu

La platgeta de Sant Joan ha acollit l'acció pel clima
La platgeta de Sant Joan ha acollit l'acció pel clima | Abril Chinchilla

Les ciutats d’arreu del món s’aturen pel canvi climàtic. Sant Joan de les Abadesses s’ha sumat a la vaga fent activitats de conscienciació pels alumnes de l’escola institut Mestre Andreu. Durant tot el matí, educadors ambientals han preguntat als joves quines són les seves propostes per combatre l'emergència climàtica. En Marçal Agulló, alumne de segons d'ESO de l'Institut Mestre Andreu explica que «nosaltres hem apuntat desitjos i hem posat "no contaminar les aigües del món, ja que els mars i els rius estan sent molt contaminats». També explica que no només s'ha de conscienciar als joves sinó que els adults també ho han de tenir present «aquestes accions van bé sobretot per conscienciar a la gent gran».

Durant dos dies Sant Joan de les Abadesses ha acollit la primera trobada d’entitats catalanes de la Xarxa Pirineus Vius, una reunió que ha servit perquè la setantena d’entitats que la formen s’organitzin. A més també s’han dut a terme formacions i sessions de treballs. Segons Xevi Batchelli, del Centre d'Educació Ambiental Alt Ter, «l'objectiu també era millorar la feina i la comunicació entre nosaltres i pensar projectes comuns que podem tirar endavant».

La valoració tant de la trobada com de la resposta per part dels alumnes de Sant Joan ha estat molt positiva segons explica l’organització.

A Ripoll també s'han realitzat accions relacionades amb la Vaga Mundial del Clima, com una aturada dels treballadors de l'ajuntament i la lectura d'un manifest, i una activitat a l'Institut Abat Oliba.