Veïns de Ripoll utilitzen aspiradores domèstiques per eliminar les papallones del boix

La brigada municipal també fa servir sistemes d'aspiració per acabar amb el màxim nombre

per Redacció

Societat

La veïna de Ripoll fa servir l'aspiradora cada nit
La veïna de Ripoll fa servir l'aspiradora cada nit | Xevi Pujol

Veïns de Ripoll com l’Anna Alba fan servir aspiradores domèstiques per lluitar contra les papallones del boix, que infesten les façanes d’edificis de punts de la vila com el Barri Vell. "Les recol·lectem totes dins d'una bossa, aquesta bossa de tancar amb un filtre, i la congelem". Amb aquesta mesura, la ciutadana ripollesa acaba cada dia amb milers d’exemplars de l’espècie invasora. "En mitja hora, compto que n'agafo unes mil" explica.

Alba anima a més ciutadans a utilizar aquest o altres "mètodes mecànics, sempre que no siguin agressius". La plaga ha augmentat en intensitat durant les mesos d’estiu, sobretot gràcies a les altes temperatures.

La brigada municipal també utiliza els sistemes d’aspiració que té per acabar amb el màxim nombre de papallones, "una neteja que s'efectua a diari" segons el regidor de Territori i Sostenibilitat, Joaquim Colomer. L’ajuntament ha prioritzat la protecció d’algunes zones emblemàtiques però quan arriba la foscor, punts de llum com els que hi ha la plaça de l’ajuntament atrauen una quantitat immensa d’insectes.

Qualsevol col·laboració és "important" tot i que la capacitat de reproducció de les papallones fa que la missió sigui gairebé impossible.  El consistori recalca que no té la capacitat econòmica per lluitar contra la plaga al conjunt de la vila.

La gran irrupció de la plaga al sud de la comarca, procedent de comarques veïnes com la Garrotxa, ha tingut lloc aquest any.