El Ripollès RC es fusiona amb el Garrotxa Banyoles

La decisió s’ha pres després de constatar que no es disposaven dels suficients efectius per disputar enguany la competició

per Judith Espert

Esports

La passada temporada es van enfrontar i aquest curs l'RC Ripollès i el Garrotxa Banyoles Rugbi seran companys d'equip
La passada temporada es van enfrontar i aquest curs l'RC Ripollès i el Garrotxa Banyoles Rugbi seran companys d'equip | Joan Fajula

Davant  de les dificultats per ampliar efectius a la plantilla del Ripollès Rugby Club, l’equip ha decidit unir esforços amb el Garrotxa Banyoles Rugbi per afrontar amb garanties la temporada. Una decisió que s’ha vertebrat en les darreres setmanes, després de converses entre els diferents conjunts, i que es materialitzarà, aquest diumenge, en el primer partit de la fase de grups.


La fusió implica un canvi de nom, ja que durant aquesta temporada els arlequinats passen a anomenar-se GB Ripollès i jugaran els partits com a local a Ripoll, «més del 50%», però també a Olot i Banyoles, intercaladament. Els conjunts, a més, entrenaran plegat dos divendres al mes mentre que la resta de sessions se celebraran en els horaris habituals de cada equip. Pel que fa al calendari, utilitzaran el del Ripollès que està inscrit al grup D.


El president del club, Xevi Prat, assenyala que enguany es comptava amb unes 14 o 15 fitxes, cosa que provocava que fos «insostenible» poder disputar tota una temporada amb solvència en previsió que hi pogués haver alguna baixa per lesió o bé per manca de disponibilitat puntual. «Per no deixar perdre l’any» han pres la decisió que també creuen que servirà per «créixer», ja que el Garrotxa Banyoles disputa la Divisió d'Honor catalana. Prat considera que la fusió serà útil també per incrementar «la competitivitat» dels ripollesos. Per això seran fonamentals els entrenaments conjunts que realitzaran, que volen servir per focalitzar una mateixa manera de joc i «anar tots a una».


El primer partit d’aquesta fase portarà al GB Ripollès fins a terres tarragonines per enfrontar-se contra el Reus Rugbi Club. Un conjunt que en la passada temporada va competir a Segona Catalana.