Jordi Gamito, d'Espinavell a l'Ultra Pirineu

El corredor de muntanya, establert a la comarca, espera baixar de les 11 hores de temps

per Guillem Sánchez

Esports

El corredor, entrenant al seu garatge a Espinavell
El corredor, entrenant al seu garatge a Espinavell | Guillem Sánchez

Jordi Gamito ha pogut preparar l'Ultra Pirineu 2019 al costat de casa. Des d'Espinavell, surt a entrenar a la Collada Fonda, la zona de Vallter o el Costabona. Establert definitivament a aquest nucli de Molló, l'atleta pensa que té tots els elements que buscava. «Espinavell ho té tot: la tranquil·litat, la calma, les muntanyes i penso que he trobat el lloc per entrenar i enfocar els meus reptes», comenta Gamito.

El corredor té entre cella i cella fer una bona marca a la cursa d'aquest dissabte, de més de 90 quilòmetres i amb un desnivell proper als 6.000 metres. La força del trecer lloc a l'Ultra Trail del Montblanc de l'any passat l'acompanya en els seus entrenaments. L'any passat també va ser tercer a l'Ultra Pirineu. Més que un lloc, té al cap fer una bona marca. «Si aconsegueixo baixar de les 11 hores, penso que estarem al davant i intentarem sortir una mica més ràpid perquè han retallat 15 quilòmetres», diu l'atleta.

Després de l'Ultra Pirineu, Gamito viatjarà cap a l'Illa de Reunió per córrer la Diagonale des Fous, de 170 quilòmetres. No descarta córrer la Mitja Marató de Ripoll o Figueres, per «fer alguna cursa d'asfalt», durant el novembre, «per guanyar una mica de velocitat en l'asfalt».

Ja té molt planificat el calendari de proves del 2020, on també vol incloure altres projectes una mica diferents que s'han d'acabar de confirmar.