Els millors exemplars de vaca de raça bruna es reuneixen aquest dissabte a la Fira de Ribes de Freser

Una de les novetats d'enguany és una nova categoria al concurs morfològic

per Redacció

Arreu

35ena Fira del Bestiar de la Vall de Ribes i 23ena Fira de Vaca Bruna dels Pirineus aquest dissabte a Ribes de Freser
35ena Fira del Bestiar de la Vall de Ribes i 23ena Fira de Vaca Bruna dels Pirineus aquest dissabte a Ribes de Freser | Arxiu

La quantitat i la qualitat dels exemplars que participen a la fira de bestiar de la Vall de Ribes i la fira de la vaca bruna dels Pirineus, situa el certamen com un dels més importants que se celebren a Catalunya. El "treball genètic" i també "la qualitat de les pastures" són els dos factors principals que ho expliquen, segons ha argumentat en Pep Rossell, un dels membres de l'organtizació.

La fira també és una festa però s’ha de tenir en compte que als ramaders se’ls hi gira molt feina a partir de Sant Miquel. La gran recompensa a l’esforç és rebre un reconeixement a casa, guanyant un dels premis del concurs morfològic. La última paraula, com sempre, la té un jurat especialitzat. Enguany s’ha incorporat una categoria més. "Hem fet una divisió a la categoria de les vedelles perquè hi ha una diferència important entre els exemplars de mig any amb els de més d'un any" ha comentat Rossell.

La fira de Ribes de Freser comptarà aquest dissabte amb més explotacions participants, "entre 30 i 35" segons Rossell, i també amb més caps de bestiar per l’ampliació del nombre de corrals. Tot plegat es podrà veure al passeig de la Catarineta, que és la seu ideal per acollir el certamen. L’arrossada incorporada l’any passat viurà la segona edició.