Arriba la segona edició de l'Inspira Festival a Ripoll

Oques Grasses és el cap de cartell però també es comptarà amb artistes locals com el grup the Taffaners

per Abril Chinchilla

Cultura

El Pot Petit repeteix per ser un dels reclams del públic familiar
El Pot Petit repeteix per ser un dels reclams del públic familiar | Abril Chinchilla

Arriba una nova edició del festival inclusiu de Ripoll. L’Inspira torna amb força, proposant activitats i música de tota mena per realçar els aspectes socials que emmirallen membres i professionals de la Fundació MAP. Enguany, trobem una organització semblant a la de l’any anterior. Trobarem quatre espais diferenciats: la zona Somnis, l’espai Valors, l’escenari Talent i la zona Felicitat. A més, la cercavila amb els gegants de la vila serà un any més, l’encarregat de conduir els assistents fins al recinte del festival: la Devesa del Pla.

ESCENARI VALORS

L’espai valors és l’escenari principal de l’Inspira Festival. Un gran escenari per gaudir de concerts com el del Pot Petit, grup que ja va actuar l’any passat i que farà gaudir als més petits del festival i que estrenarà l’espai a tres quarts de sis de la tarda. També hi serà el grup lleidetà Koers amb una proposta molt moguda que reuneix una barreja d’estils Groove, New Wave, Dub, Pop i Rock, serà a partir de les vuit del vespre. En aquest escenari, a les deu de la nit, es gaudirà d’un dels caps de cartell d’aquesta edició: Oques Grasses. El grup català que suma èxits per allà on passa presentarà els temes de l’últim disc ‘Fans del sol’. I a partir de les dotze i fins que els peus diguin prou, el DJ ripollès, dels 40 principals, Adrià Ortega farà bategar l’escenari valors.

ESCENARI TALENT

En aquest espai dedicat al talent podrem gaudir de propostes artístiques i de sensibilització. Obrirà l’espai talent la dansa de la mà de la ballarina local Ester Forment acompanyada d’Agustí Aribau, persona atesa a la Fundació MAP. Presentaran un espectacle de dansa inclusiva sota el títol ‘Amics del vent’, a les quatre de la tarda. Mitja hora més tard el festival rebrà una visita molt especial. L’activitat no pararà a l’escenari talent. A les cinc, el músic, musicoterapeuta i percussionista, Santi Serratosa oferirà una mostra i taller de percussió corporal. Tancarà les activitats a l’escenari talent un espectacle molt entretingut. Es tracta de l’anomenat ‘MUR, circ poètic i inclusiu’, protagonitzat per artistes amb ca- pacitats diverses dels circs Vermut i Bombeta. Un espectacle que promet molt d’humor.

En aquest espai a més, a partir de dos quarts de deu de la nit, es posarà en marxa un Punt Lila per tal d’informar i prevenir els comportaments sexistes.

ZONA SOMNIS

Una zona dirigida al públic infantil i familiar amb activitats, espectacles i tallers. Durant tota la tarda, s’oferiran tallers i els petits podran gaudir d’inflables i d’activitats de circ de la mà d’en Shaun i la Daniela i Bezerkaz Circus. També hi haurà un circuit de sensibilització amb bicicletes adaptades. I a tres quarts de cinc, ioga per a tothom a càrrec del centre Fanals Teràpies.

ZONA FELICITAT

En aquest espai s’hi trobarà una zona de descans i un lloc on recuperar energies gràcies als diferents food trucks que s’hi instal·laran. A més, també s’hi celebraran diferents propostes. A les dotze del migdia, començarà el vermut musical amb tallers sensorials pels petits a càrrec de l’artista local Eudald Alabau. L’acompanyament musical el posarà el grup ripollès The Taffaners presentant el seu segon disc ‘M’he fet gran’. A dos quarts de dues, els DJS pel canvi posaran música per acabar d’amanir el vermut popular. Una associació de músics sense ànim de lucre que uneix música i projectes socials.