Una terçona d'El Coll s'enduu el premi de Gran Campiona

150 exemplars han participat a la Fira de Bestiar de la Vall de Ribes

per Redacció

Societat, Arreu

La Fira de Bestiar de la Vall de Ribes ha estat molt concorreguda
La Fira de Bestiar de la Vall de Ribes ha estat molt concorreguda | Muti Saló

Una terçona d'El Coll ha estat escollida com la gran campiona de la fira de bestiar de la Vall de Ribes i la fira de la vaca bruna dels Pirineus i no la vaca eixuta de Ramaderia Tubau de Pardines, tal i com informàvem ahir. L'explotació pardinenca va guanyar diversos premis però no es va endur el guardó principal.

La fira d’enguany serà recordada per l’augment del nombre de caps de bestiar exposats al passeig de la Catarineta. Uns 150 exemplars de 30 explotacions del Ripollès i comarques veïnes distribuïts en 62 corrals. La qualitat genètica és un dels trets distintius del bestiar boví que es reuneix a Ribes de Freser. "Cada vegada el llistó és més alt, cada vegada costa més però hi tenim afició i mirem d'anar millorant" ha comentat en Jaume Morera, el responsable de Ramaderia Tubau.

Pel 2020, l’organització té la intenció d’introduir alguna novetat per atraure a més visitants. Pep Rossell ha avançat que "farem algun canvi una mica més folklòric com passejar amb una carreta tirada per un parell de vaques o fer passar algun remat caminant"

Amb la fira de Ribes de Freser, s’ha donat el tret d’inici a un nou cicle ramader al Ripollès, coincidint amb el mes d’octubre. La segona cita serà la Tria de Mulats d’Espinavell.