El delegat del Govern a Girona insistirà perquè els ajuts del temporal Leslie arribin aviat al Ripollès

Ha afegit que ara mateix estan "en fase administrativa" i no nega que seran de "difícil resolució"

per Redacció

Arreu

Pere Vila ha mantingut una trobada amb el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer
Pere Vila ha mantingut una trobada amb el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer | Laura Segur

A punt de complir-se el primer aniversari del pas del temporal Leslie pel Ripollès, els ajuts compromesos per la Generalitat de Catalunya encara estan “en fase administrativa” i no es nega que seran de “difícil resolució”. Així ho ha afirmat el delegat del Govern català a Girona, en la visita institucional que ha realitzat el Consell Comarcal. Pere Vila ha afegit mentrestant el suport de la Generalitat ja s’ha visualitzat amb les importants actuacions dutes a terme per l’Agència Catalana de l’Aigua. "Nosaltres insistirem des de la delegació perquè hi ha hagi la major inversió possible perquè els ajuntaments tinguin aquesta resposta econòmica"

La cooperació entre institucions és fonamental per tirar endavant el Ripollès i un gran exemple, és el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya. El delegat ha recomanat als ajuntaments presentar els millors projectes possibles. El marge encara és ampli i el termini espira el 18 de noviembre. Les resolucions però no arribaran fins al primer trimestre del 2020. "Queda més d'un mes i crec que les coses s'han de fer bé i amb calma" ha apuntat Vila.

Pere Vila també tenia previst realitzar una visita institucional a l’ajuntament de Ripoll, en motiu de l’inici d’un nou mandat municipal.