Els alumnes de l’Institut Escola milloraran la narració oral amb contes i poesia

Els alumnes de l’Institut Escola milloraran la narració oral amb contes i poesia

Educació

L’Ajuntament i l’Institut Escola de Sant Joan de les Abadesses han organitzat un conjunt de sessions formatives adreçades als alumnes per potenciar les seves capacitats narratives a través de la veu, el cos i la imaginació.  
Les primeres dues sessions es varen fer a finals de gener amb el professor i rapsode Ramon Alabau. Els alumnes de 3r d’ESO varen aprendre recursos per poder narrar oralment i ho posaran en pràctica durant L’hora del conte, activitat en la que preparen i expliquen contes als alumnes d’infantil i primària. Serà el pròxim 18 de febrer.
La professora i conta-contes Carme Brugarola també impartirà unes sessions adreçades a cicle mitjà i cicle superior per dotar de tècniques d’exercitació de la lectura en veu alta i l’expressió oral a través de la narració de contes i poesies. Les sessions es faran els pròxims 14, 19, 21 i 26 de febrer. A més d’aquestes activitats, també n’hi ha de concretades d’altres per als mesos vinents. Les escriptores Maria Carme Roca (autora d’El Monestir Proscrit, 2008, Columna Edicions) i Maite Carranza (autora de Paraules emmetzinades, 2011, Grupo Edebé) parlaran als alumnes dels seus llibres i de l’ofici d’escriptora; i al maig, es faran les rutes literàries dedicades a Joan Maragall.