Més de 500 alumnes de les Escoles Vedruna de Catalunya al1r Congrés Medioambiental a Ripoll

Més de 500 alumnes de les Escoles Vedruna de Catalunya al1r Congrés Medioambiental a Ripoll

Educació

Ahir dimecres 26 de febrer, dia de l´aniversari de la Fundació de la Congregació de les  Germanes Vedruna, es va celebrar a Ripoll el 1r Congrés Medioambiental de les Escoles Vedruna . Al Congrés van participar-hi més de 500 alumnes de les escoles d´Arbúcies,  Girona,  Malgrat de Mar, Palafrugell, Palamós, Tordera , Puigcerdà, Escorial-Vic i Ripoll
La trobada s´emmarcava dins el projecte de sostenibilitat dels centres, un dels eixos vertebradors de la proposta Educativa Vedruna i es va fer a Ripoll en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana.
Els alumnes van ser els protagonistes de l´acte i van exposar públicament els projectes i diferents activitats que es porten a terme en cada centre. Per això, tot i que ja era la 5ª Trobada Medioambiental d´Escoles Vedruna, aquesta vegada tenia el format de congrés.
La jornada, que va comptar amb la presència de diferents personalitats de l´àmbit educatiu , polític i social, i representants de la institució i la fundació privada educativa Vedruna-Girona, també va incloure uns tallers de mediambient dirigits per diferents institucions, entitats o personalitats com l´artista Ripollès Eudald Alabau. La novetat va ser un taller on es treballava amb  tablets i aplicacions medioambientals , gràcies a la col·laboració de SAMSUNG i VODAFONE.
Els nens i nens van venir acompanyats d´unes mascotes molt especials: unes bèsties elaborades amb material de desús que identificaven cada escola i cada poble.
Va concloure l´acte el divulgador científic Dani Jiménez, conductor del programa de ciencia de TV3 “Dinàmiks”, que va fer un espectacle al teatre Comtal sobre el cicle de l´aigua.
Tal i com van dir Jordi Munell, alcalde de Ripoll i Montse Jiménez, directora pedagògica de l´escola Vedruna de Ripoll en l´obertura de l´acte,la trobada és un pas important en crear consciència col·lectiva . Consciència per fer xarxa, país i món.
En paraules de Dani Jiménez, “experimentem molt i farem un planeta millor”.