L'Emmona ja té més de 300 corredors inscrits tres mesos abans de la prova

L'Emmona ja té més de 300 corredors inscrits tres mesos abans de la prova

Esports

El 14 i 15 de juny es disputarà l’Emmona de Sant Joan de les Abadesses, una de les curses de muntanya més dures i més prestigioses del calendari internacional. Aquest dimecres es va presentar l’edició d'enguany al museu Melcior Colet de Barcelona amb la presència de dos dels 360 inscrits que ja han confirmat la seva participació a tres mesos vista. Són l’exciclista professional, Roberto Heras, i el doble campió de catalunya de l’especialitat, Arnau Julià. L’organització espera arribar a una participació total de 600 corredors.
Com l'any passat, l'Emmona oferirà dos tipus de curses. Una de 110 quilòmetres amb sortida i arribada a Sant Joan, i la Marató, de 42 kilòmetres, que finalitzarà a Núria. Els terminis per completar els recorreguts són de 36 i 12 hores, respectivament. Hi ha novetats en el recorregut de la cursa llarga i també cal destacar l’inici de l’Emmona infantil.
Però la gran novetat de la cinquena edició serà la participació voluntària dels veïns de Sant Joan de les Abadesses que abans i després de la competició podran allotjar a casa seva alguns dels participants. La Unió Excursonista ha avançat que ja hi ha diverses famílies interessades.