Tres alumnes ripolleses obtenen un premi Sambori

Tres alumnes ripolleses obtenen un premi Sambori

Educació

Fins a 5.000 alumnes del Ripollès, Osona i la Garrotxa s’han presentat enguany als premis Sambori. Uns guardons de narrativa que Òmnium Cultural organitza en els últims anys amb l’objectiu de difondre l’ús del català a l’àmbit escolar. El Ripollès està d’enhorabona perquè tres alumnes han estat premiades. 
L’Aina Sánchez i l’Aina Anselmo són dues alumnes de l’Escola Salesiana de Ripoll que han aconseguit dos segons lloc al certamen literari organitzat per Òmnium Cultural. I ho han fet amb dues narracions, “La fageda trista” i “La Laura toca les estrelles”, on la imaginació i la creativitat són les protagonistes, tal i com demanava el jurat.
El centre ripollès fa tres anys consecutius que participa en aquests guardons i sempre ha tingut premi. Pels seus responsables és un reconeixement a la seva aposta pel foment de la llengua catalana entre els seus alumnes. Les dues alumnes opten a què les seves obres també tinguin un reconeixement en la final nacional d’aquests premis. L’altra alumna premiada va ser Patrícia Andoni de l’Escola Doctor Robert de Camprodon amb un tercer premi a la categoria de cicle inicial amb l’obra “Pau”.