Ripoll acollirà el primer Campus-Tech Summer amb la robòtica i l'anglès com a protagonistes

Ripoll acollirà el primer Campus-Tech Summer amb la robòtica i l'anglès com a protagonistes

Educació

Fomentar vocacions científiques relacionades amb matèries com la robòtica i formar en diverses habilitats i destreses. Aquest és l’objectiu del primer Campus Tech Summer que tindrà lloc a Ripoll durant les primers dues setmanes del mes de juliol. La primera destinada a alumnes de cicle mitjà i superior de primària i la segona, a estudiants d’ESO del municipi, la comarca i de la resta de Catalunya. S’acceptaran un màxim de 20 alumnes per cada una de les dues setmanes però amb possibilitat de desdoblar fins a 40.
La formació del campus es distribuirà de dilluns a divendres, de les 9 del matí a les 9 del vespre. Cada matí es plantejarà un repte tecnològic a la Fundació Eduard Soler, activitats d’esbarjo típiques d’estiu i dinar a l’Escola Vedruna. A la tarda, més activitats lúdiques, compartir els resultats de cada repte i finalment, aprendre habilitats relacionades amb la cuina a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès. Tot plegat es completarà cada dissabte amb la presència de les famílies. La iniciativa compta amb el suport de la Universitat de Vic i l’associació Fem Talent.
Aquesta proposta pedagògica pionera de la societat civil ripollesa compta amb el suport explicit de l’ajuntament. El consistori considera que a la llarga es pot convertir en un referent educatiu que pot repercutir positivament a l’economia local. D’aquesta manera, es posarà en valor a la població i també, les instal·lacions municipals com la residència del centre de tecnificació esportiva. Equipament destinat als alumnes que es vulguin quedar a dormir. La base del campus també es vol plantejar com a activitat extraescolar al llarg de l’any.