El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, afirma a Camprodon, que “el procés català identifica sobirania i justícia social perquè ho fem pensant en la gent d’aquest país” 

El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, afirma a Camprodon, que “el procés català identifica sobirania i justícia social perquè ho fem pensant en la gent d’aquest país”

Política

El secretari d’Organització de Convergència, Josep Rull, ha afirmat que “la consulta del 9 de novembre té cabuda dins la Constitució i l’Estatut” per això ha dit que “si hi ha voluntat política hi ha marge suficient per poder posar les urnes. El problema no és jurídic sinó de voluntat política, quan Rajoy diu “no puedo ni quiero” de poder sí que pot però el tema és que no vol”. En aquest sentit Rull ha destacat que “les urnes ens les haurem de guanyar nosaltres, el proper mes de setembre s’aprovarà la llei de consultes, però la legitimitat la guanyarà la gran capacitat de mobilització que tinguin els catalans”. Rull ha fet aquestes declaracions en la xerrada col·loqui que ha ofert aquest migdia a la sala de plens de l’ajuntament de Camprodon (Ripollès). L’acte, que ha estat presentat per Daniel Birba, ha reunit a més d’una seixantena de  persones.


Josep Rull també ha destacat la importància de donar arguments envers el procés que actualment viu Catalunya en que segons ha explicat identifica sobirania i justícia social. “Si nosaltres tenim les mateixes eines que té qualsevol país del món, som un país amb una capacitat extraordinària de generar oportunitats pels catalans i catalanes”. Segons ha dit, les dades demostren que Catalunya és un país amb futur: “Si Catalunya fos un estat seria el 7è país més ric de la Unió Europea”. Per a Rull la pregunta que ens hem de fer és“si té sentit que el 7è país en generar més riquesa d’Europa tingui un 22% d’atur”. Per això ha afirmat: “No en té, només respon a una raó: el nivell de dependència política, econòmica, financera i fiscal que té Catalunya respecte l’Estat espanyol”.


Rull ha afegit més dades per tal “d’aportar raons davant la política de la por”. “Des que España va entrar a la Unió Europea l’any 1986 fins l’any 2012, la Unió Europea ha aportat a l’Estat espanyol recursos nets per valor de 92 mil milions d’euros. En aquesta mateix període de temps, Catalunya ha aportat a la resta de l’Estat espanyol recursos nets per valor de 300 mil milions d’euros. Els catalans hem aportat en aquests 28 anys 3 vegades més de recursos a la resta de l’Estat que tots els països junts a la Unió Europea”.


El secretari d’Organització de CDC,  Josep Rull ha subratllat que “no podem renunciar al nostre dret a decidir” perquè “hi tenim dret”.  A més, “ara tenim la legitimitat per defensar que l’única opció és votar” en referència a l’augment de l’independentisme a Catalunya, que ha passat de ser l’opció política defensada per més d’un 50% de catalans. Finalment, Rull s’ha mostrat confiat en què aquest procés anirà bé si aconseguim una majoria amplia i sòlida, “les úniques eines que tenim som nosaltres mateixos, la democràcia i la majoria que siguem capaços d’aglutinar”.