Sant Joan no mantindrà l'estelada a la façana de l'ajuntament permanentment

Sant Joan no mantindrà l'estelada a la façana de l'ajuntament permanentment

Política

L’estelada s’hissarà a la façana de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses en motiu de l’11 de setembre. Tot i així, no es mantindrà penjada tot l’any tal i com ha reclamat la secció local de l’ANC a través d’una moció. L’equip de govern ho ha rebutjat.
 
Els grups de l’oposició, Convergència i Unió i Esquerra, si que van donar suport a la moció en el ple ordinari d’aquest mes de juliol i van lamentar la negativa de l’equip de govern.
 
La intenció de l’ANC era que l’estelada es mantingués penjada fins que Catalunya esdevingui un estat independent. 
 
Els tres grups si que van aprovar una moció presentada per Esquerra en la qual es reclama l’inici de les obres del nou edifici de secundària a la Coromina del Bac i l’eliminació de les barreres arquitectòniques dels centres actuals. L’equip de govern va apuntar que el departament d’ensenyament ja està redactant el projecte executiu del nou centre de secundària.

De l’ordre del dia estricte, destaca la modificació del quadre d’inversions de l’ajuntament. Una subvenció superior als 30.000 euros de la Diputació de Girona es destinarà al manteniment d’equipaments municipals.

L’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va aprovar provisionalment l’actualització del catàleg de masies. A partir d’ara es permetrà l’ampliació de cases de pagès sempre i quan es compleixin una sèrie de requisits.