3.000 alumnes inicien el curs 2014/2015 al Ripollès

3.000 alumnes inicien el curs 2014/2015 al Ripollès

Educació

Després de 86 dies de festa, uns 3.000 alumnes aproximadament de la comarca del Ripollès han iniciat aquest matí un nou curs. Una tornada a l’activitat educativa amb il·lusió i ganes però també amb temes pendents en el cas de Camprodon.

El que també continua amb la seva activitat és la llar d’infants El Petit Avet de Ripoll, amb un total de 25 alumnes. Ara mateix s’està en tràmits perquè l’Escola Salesiana assumeixi la titularitat del centre durant aquest curs.

També ha començat aquest dilluns l’ensenyament secundari obligatori. És el cas de l’Institut de Joan Triadú de Ribes de Freser, on la primera jornada ha estat marcada per la benvinguda i la presentació de l’estructura del curs per part del tutors. La direcció del centre preveu un curs tranquil, amb la suficient quantitat de professors perquè els alumnes puguin assolir tots els coneixements previstos. En total, 71 alumnes i 12 professors. 


El curs ha començat amb normalitat a l’escola Doctor Robert de Camprodon tot i que alguns dels pares han estat a punt de no portar els seus fills. Es tracta de famílies que viuen als nuclis agregats del municipi com Font-Rubí, Rocabruna i Beget, i que, en principi, hauran d’assumir el cost del transport escolar si no hi ha cap novetat aquesta setmana. Ara mateix ja han de pagar el menjador. David Pedrol és un pare afectat i explca que «vivim a unes distàncies considerables i en molts casos els pares no tenen temps material per portar els nens a dinar a casa. Això s’està convertint en un greu problema, i un greuge comparat amb altres nens escolaritzats a Camprodon. Estem fent una sèrie de mobilitzacions com a queixa per la incertesa que hem tingut fins avui. Les conseqüencies que patim son greus, i encara ho és més si no s'ajuda a les cases rurals de nuclis gairebé despoblats»
 
Els responsables de l’escola creuen que pagar aquest serveis és una mesura totalment injusta però estan esperançats de què es pugui resoldre. Rosa Gibert, directora de l'Escola Doctor Robert de Camprodon, comenta la paradoxa que «nens i nenes que venen de Setcases tenen transport i menjador gratuït i altres que venen de Rocabruna o Fontrubí no el tenen. En aquest moment el tema de Beget ja està resolt i espero que els altres dos puguin resoldre’s aviat»
 
A banda d’aquest fet, el centre camprodoní ha arrancat amb il·lusió i amb bones expectatives aquest curs. S’han incorporat quatre mestres nous i es disposen dels recursos suficients per oferir la millora educació possible.

 
La llar d’infants del Petit Avet ha començat amb normalitat el curs i pendents del futur. Durant els propers mesos es veurà si l’escola Salesiana acaba assumint la titularitat del centre, que ara mateix continua funcionant com a cooperativa. Mentre s’està en tràmits per aquest tema, l’activitat ja va començar a principis de mes amb les adaptacions dels alumnes més petits. En total, són 25 alumnes, distribuïts en tres aules, i amb l’atenció de tres mestres més les estudiants en pràctiques. Una xifra d’alumnes que es podria ampliar a principis de l’any que ve. Sandra Costa, directora d'El Petit Avet explica que fan horari extraescolar, «comencem a tres quarts de vuit del matí fins les set de la tarda, El nostre sistema pedagògic es basa en el sistema italià Pistoia on els nens treballen i manipulen materials naturals, enlloc de joguines de plàstic ja que a casa en tenen moltes. Així apostem per la innovació i el fet de compartir i experimentar» 
 
A banda de l’activitat al mateix centre, durant el curs també es realitzen activitats extraescolars i sortides en motiu de festivitats com Santa Teresa o Sant Jordi.

També ha començat aquest dilluns l’ensenyament secundari obligatori. És el cas de l’Institut de Joan Triadú de Ribes de Freser, on la primera jornada ha estat marcada per la benvinguda i la presentació de l’estructura del curs per part del tutors. La direcció del centre preveu un curs tranquil, amb la suficient quantitat de professors perquè els alumnes puguin assolir tots els coneixements previstos. En total, 71 alumnes i 12 professors. Rosa Comes, directora del centre, comenta sobre la llei Wert que entra en vigor aquest curt escolar, que «no hem itngut cap demanda d’escolarització en castellà, les classes es fan totes en català i el castellà és una assignatura que pertoca segons currículum». Creu que el curs serà tranquil, «els alumnes que tenim han arribat entre la ilusió de retrobar els companys i aquell cuc de tornar a trebaklar. No es preveu cap mena de problema, hem començat amb total normalitat».