L’Escola Pirineu de Campdevànol comença un nou curs amb més alumnes i esperant el nou centre promès

L’Escola Pirineu de Campdevànol comença un nou curs amb més alumnes i esperant el nou centre promès

Educació

L’escola Pirineu de Campdevànol ja supera els 300 nens i nenes, cosa que amplia les línies per curs i  ha obligat, els últims anys, a desdoblar la majoria de les aules. 

Mentrestant, la direcció del centre espera que la promesa de la construcció del nou centre als terrenys de Cal Ribalaigua es compleixi ben aviat, ja que al tenir més alumnes es veuen obligats a haver d’ocupar en ocasions espais com l’aula d’informàtica o el passadís. 

El director de l’Escola Pirineu, Albert Reyné va explicar que «el centre era d’una sola línia fa uns 10 anys, però que ara tots els cursos menys el de sisè estan desdoblats». És per això que assegura que necessiten nous espais i que «preguen que comencin a fer l’escola nova», tot i que la situació econòmica els fa patir una mica.  Per la seva banda, l’ajuntament de Campdevànol ha recordat que el projecte de la nova escola ja està enllestit i que la licitació de les obres es farà en breu. 

L’alcalde Joan Manso va anunciar que després de la Festa Major del proper cap de setmana es farà oficial quan s’iniciaran aquestes obres i quina serà l’empresa adjudicatària, i que en el decurs de la tardor hi haurà la visita del Director General de Centres Públics per acabar de concretar els últims terminis. 

Manso assegura que «tot avança sota el ritme previst, ja que hi ha un acord amb la Generalitat prioritzant aquest centre, i que per tant, ho tenim tot per tirar-ho endavant».

L’escola també s’ha vist afectada per la llei Wert, la nova llei d’educació impulsada des del govern central, tot i que només s’ha notat en  l’àmbit administratiu de l’escola. El director va explicar que els mestres continuen treballant com treballaven, amb els mateixos llibres i el mateix material.  L’únic, va dir, «són petites coses administratives de paperassa, com ara actes d’avaluació diferents o separar l’assignatura de medi en naturals i socials»