Places plenes per la protesta contra la suspensió del 9-N

Places plenes per la protesta contra la suspensió del 9-N

Política

“Votarem!”. Aquest és el lema de la pancarta principal de la concentració que més de 500 persones van protagonitzar a Ripoll.

Ahir dimecres, a les 7 de la tarda, la pluja no va ser cap impediment perquè les principals places d'arreu de Catalunya s’omplissin de ciutadans que volien protestar contra la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la consulta del 9-N. Convocats per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, milers de ciutadans s'han sumat a l'arrencada de la campanya a favor del sí-sí tot lluint estelades, vestint de groc i cridant consignes a favor de la consulta.

A Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Camprodon, Campdevànol i Ribes de Freser es va llegir el manifest de l’ANC per començar la campanya. 
 La plaça de l’Ajuntament de Ripoll es va començar a emplenar de persones minuts abans de les 7 per mostrar el seu rebuig a la suspensió del TC. La concentració va comptar amb els regidors de l’ajuntament i Glòria Roca, de l’ANC Ripoll va mostrar-se convençuda que «el dia 9 de novembre hem de votar. Totes les persones que creiem en un país nou i tenim ganes que tot canviï no hem de tenir por».
 
A Sant Joan de les Abadesses, unes 400 persones es van reunir a la Plaça Major. Jordi Vilarrodà, d’Òmnium Ripollès va voler remarcar que «l’acte ha de ser senzill i concret. Serveix per explicar a la gent que avui comença la campanya per aconseguir votar el 9 de novembre». A Campdevànol, 350 persones es van aplegar davant l’ajuntament. Torni Birba va ser l’encarregat de llegir el manifest i fer una crida a la ciutadania per tal que «es parli del procés, i la gent no accepti la poca democràcia que rebem per part del Govern».
 
I finalment, unes 150 persones es van concentrar a la plaça de l’ajuntament de Ribes de Freser. També es fa la lectura del manifest. «Ja estava previst que el dia que el Tribunal Constitucional tombés la llei de consultes es començaria la campanya pel SÍ», va recordar Maria Perramon. «A nivell polític no es pot portar a terme però la societat cívil sí que podem mobilitzar-nos».

Amb aquestes concentracions, a més de donar-se el tret de sortida a la campanya a favor del sí, es va motivar a la població a fer de voluntaris de la campanya Ara és l’Hora. Els actes van acabar amb llargs aplaudiments, interpretacions de l’himne d’Els Segadors i crits d’independència.