Convergència i Unió valoren positivament la posició del Govern i la resta de partits de la comarca són crítics amb la convocatòria del 9N

Convergència i Unió valoren positivament la posició del Govern i la resta de partits de la comarca són crítics amb la convocatòria del 9N

Política

Primeres reaccions al Ripollès a les paraules del president Artur Mas:
Des de Convergència Democràtica de Catalunya, Xavier Cima, ha reiterat que s'havia de fer que la gent pogués votar el 9 de novembre,  encara que no fos tal com estava previst. Des d'Unió Democràtica de Catalunya, Miquel Rovira, afirma que Artur Mas havia de mantenir la consulta el dia 9 de novembre. 
Teresa Jordà, d'Esquerra Republicana de Catalunya, ha mostrat certa perplexitat per com es podrà resoldre el procés i ha afirmat que s'ha d'acabar amb unes eleccions plebicitàries i amb una declaració unilateral d'independencia.
Martí Almor, d'Iniciativa per Catalunya-Verds, ha afirmat que el 9N es viurà un procés participació com el que es va fer a Arenys de Munt i que serà com una precampanya de cara a unes futures eleccions.
Mariona Baraldés, de la CUP, ha recordat que no és la situació que es va pactar tot i que ha admès que la situació és complicada. També ha recordat que serà una consulta que no tindrà cens i en el cas d'unes eleccions plebicitàries creu que seria molt difícil que el seu partit estés en una llista unitària amb CiU.
Des del Partit Popular  Enric Millo ha afirmat que la convocatòria del 9N serà un simulacre enganyós i sense garantia democràtica i legal. Hi ha qualificat error polític greu el gest del president català.