L'Escola Vedruna de Ripoll, premiada al Mobile Learning Awards

L'Escola Vedruna de Ripoll, premiada al Mobile Learning Awards

Educació

Ja fa temps que el centre aposta per les noves tecnologies i ara se'ls ha premiat al Mobile Learning Awards. De fet, han obtingut dos premis: un per un micro relat audiovisual i un altre pel Mobile History Map, que consisteix en una nova aplicació mòbil de geolocalització que permet als alumnes crar contingut relatiu a punts d'interès propers al seu centre educatiu i desenvolupar les seves competències digitals. En el cas de la Vedruna, hi han geolocalitzat el Monestir de Santa Maria de Ripoll.
Els alumnes i representants del centre recolliran el premi demà a les 6 de la tarda al World Trade Center de Barcelona.

D'altra banda, les noves tecnologies també seran presents en les Segones Jornades de Comunicació Intergeneracional que el centre ha celebrat al llarg d'aquest mes i que es clourà durant tot el dijous, 26 de febrer. Les jornades serveixen per intercanviar experiències amb els avis i àvies dels nens i joves de l'escola. Pretenen fomentar un aprenentatge significatiu a partir de l'experiència i saviesa dels avis, amb qui els nens tenen un vincle afectiu i emocional proper i sincer.

Al matí es farà una gimcana pels carrers de Ripoll aplicant aquestes noves tecnologies mitjançant smartphones, tablets i altres aplicacions. Els grups seran formats per avis, pares, nens i joves de totes les edats.

I a la tarda, al Teatre Comtal celebraran un Simpòsium on exposaran el contingut de les diferents activitats a l'aula. L'acte serà conduït pels alumnes representants al consistori infantil.