L'Escola Vedruna i l'Institut Abat Oliba de Ripoll participarà a la primera competició d'HP a Europa

L'Escola Vedruna i l'Institut Abat Oliba de Ripoll participarà a la primera competició d'HP a Europa

Educació

L'escola Vedruna de Ripoll i l'Institut Abat Oliba són uns dels 49 centres educatius catalans que competiran en una sèrie de reptes de programació i creació de codis. dividits en més d'un centenar de grups d'estudiants de 14 a 18 anys. Això és el que proposa el "HP Code Wars", una competició de programació que porta 17 anys de trajectòria als Estats Units i que busca promoure l'interès per la ciència, la innovació i la tecnologia entre els joves. Ara aquesta competició arriba per primera vegada a Europa i Barcelona ha estat una les dues ciutats escollides com a anfitriones. 

Per part de l'Escola Vedruna, hi participaran sis alumnes, dividits en dos grups. De l'Insitut també hi participaran dos grups més.  La competició tindrà lloc el dissabte, 7 de març, a les instal·lacions del centre internacional d'HP a Sant Cugat del Vallès i es celebrarà de manera simultània a quatre ciutats dels Estats Units i la ciutat anglesa de Newcastle.  

L'empresa  informàtica HP pretèn fomentar les vocacions científiques i tecníques entre els joves per identificar talent. Es preveu un dèficit de mig milió de professionals del sector per aquest any a Europa.