Disminueixen les places d'Educació Infantil i augmenten les de Secundària pel curs 2015-2016

Disminueixen les places d'Educació Infantil i augmenten les de Secundària pel curs 2015-2016

Educació

A partir d'avui, dimarts 10 de març, està disponible tota la documentació per a la preinscripció de P3, P4, P5, educació primària i ESO als centres educatius del Ripollès. 

Per coneixença popular el Ripollès és una comarca envellida i així ho exemplifiquen les dades. Aquest any baixa el nombre de places a Educació Infantil i en canvi a Secundària el nombre d'alumnes creix. El període de preinscripció acabarà el 17 de març i el procés d'adjudicació de places i matriculació durarà fins a mitjans de juny. Els criteris de distribució de punts per a l'admissió es mantenen com l'any passat.

Una de les novetats pel curs que ve és que els infants prematurs podran començar per primera vegada P-3 un any més tard. Així es tindrà en compte el seu nivell de maduresa a l'hora d'escolaritzar-los. Es tracta d'una reivindicació de les famílies d'aquests alumnes, que fins ara es trobaven amb moltes dificultats administratives. 

Per altra banda, el curs 2015-2016 s'anirà introduint l'obligació que els pares presentin un informe pediàtric dels seus fills el primer cop que els escolaritzin. Les famílies hauran de presentar l'informe mèdic del seu fill en el moment de fer la matrícula a l'escola. Aquesta mesura s'aplicarà primer als centres situats en entorns socials més vulnerables, i que entrin per primera vegada en el sistema educatiu, però a poc a poc s'anirà instaurant a tots els centres. L'objectiu és afavorir poder fer una detecció precoç de possibles dificultats d'aprenentatge, i donar eines als docents per poder-hi intervenir com més aviat millor. L'informe, elaborat per un pediatre, haurà d'incloure el desenvolupament psicomotor de l'alumne, dèficits visuals i auditius, i especificar si hi ha factors biològics de risc.

Al Ripollès hi ha 14 escoles d'Educació Infantil i Primària situades a Vilallonga de Ter, Llanars, Sant Pau de Segúries, Ogassa, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Vallfogona de Ripollès, Campdevànol, Ribes de Freser i Planoles. A la comarca es pot cursar la Secundària a l'Institut Abat Oliba de Ripoll, a l'INS Germans Vila Riera de Camprodon, l'INS Joan Triadú de Ribes de Freser, les Vedrunes de Ripoll i l'Institut-Escola de Sant Joan.