L’aventura pedagògica VA D’ART torna a l'escola Ramon Suriñach

L’AVENTURA PEDAGÒGICA VA D’ART TORNA A L’ESCOLA RAMON SURIÑACH

Educació

Plats, forquilles, ganivets, culleres i gots són els utensilis indispensables per fer un bon àpat a taula. Per aquesta ocasió els alumnes de l’escola Ramon Suriñach els han dissenyat amb fang i decorat amb sanefes i pintura. Una taula ben parada per la vuitena edició del projecte Va d’art, que culminarà el 12 de juny, dia que se’n podran veure els resultats. 

L’aventura pedagògica

Va d’Art és un projecte pedagògic en el camp de l’Educació Especial. Des de fa anys l’escola Ramon Suriñach, el seu promotor, l’inclou en el seu programa de curs l’art com a motor acadèmic. Va d’Art parla de les emocions, les experiències i la vida del dia a dia en el món de la discapacitat. Aquest any Va d’Art ha presentat una nova i beneficiosa experiència: els pares i mares dels alumnes han coŀlaborat en la fabricació de les figures de fang mitjançant un taller a l’aula de plàstica. D’aquesta manera s’ha apostat per obrir les portes de l’escola i ajuda als alumnes i a les seves famílies a sentir-se reconeguts i valorats. 

Des del centre treballen amb aquesta pràctica expressiva lliure de convencionalismes, «deixa de banda la part més racional i s’apropa al més profund», explica Marisol Roca, mestra del centre. «Així es dissolen els conceptes de coneixement i capacitat i s’unifica i integra una pràctica artística dins un marc social normalitzat», continua Roca.

A banda del treball a l’aula o taller s’estimula el procés creatiu amb una exposició a Ripoll. Serà el dia 12 de juny  En un inici, les produccions plàstiques que es realitzaven es mostraven dins l’àmbit escolar, però més endavant i una mica arrel de l’èxit de les obres es va començar a donar més projecció als treballs del taller.