Un treball ripollès és guardonat als 17ns Premis UVic

Un treball ripollès és guardonat als 17ns Premis UVic

Educació

Clàudia Cristina Rodríguez i Jordi Castany, alumnes de l'Institut Abat Oliba de Ripoll, han guanyat el primer premi ex-aequo de la categoria Bon Preu dels 17ns Premis UVic als millors treballs de recerca de batxillerat pel treball "La viabilitat econòmica de la independència de Catalunya.

L’objectiu d’aquest certamen és promoure la incorporació dels estudiants de Batxillerat a la formació superior i fomentar el gust per a la recerca. L’acte de lliurament de premis que va tenir lloc dimarts va ser presidit per l’Adjunta al Vicerectorat de Recerca, Montserrat Capellas, i va comptar amb els representants de les entitats patrocinadores del premi.

Segons el centre universitari es van premiar 40 treballs de 42 alumnes: 10 en la categoria Bon Preu, 6 en la categoria Quopiam, 10 en la categoria Eumogràfic, 10 en la categoria Osona Contra el Càncer i 4 en la categoria Institut Català de les Dones.

 En aquesta edició dels Premis UVic als millors treballs de recerca d’estudiants de batxillerat s’han rebut un total de 307 treballs, 55 més que en l’edició passada, dels quals 116 optaven a la categoria Quopiam, 85 a la de Bon Preu, 48 a la d’Eumo_DC,  35 a la de l’Institut Català de les Dones, i 23 a la modalitat d’Osona Contra el Càncer.

En aquesta convocatòria hi han participat 165 centres (35 més que l’any passat) de 32 comarques, amb una participació destacada de les comarques del Vallès Oriental, Segrià, Osona, Selva, Gironès, Anoia i Bages.