Vallfogona de Ripollès vol optimitzar recursos en els centres educatius

Vallfogona de Ripollès vol optimitzar recursos en els centres educatius

Educació

Els centres educatius de Vallfogona de Ripollès han començat el curs amb molt bones perspectives. Hi ha 13 alumnes a l’escola, un nombre que permet que el centre funcioni a ple rendiment i amb tots els recursos disponibles. A més, s’ha renovat tot el professorat.
A la llar d’infants, hi ha quatre alumnes i hi ha perspectives d’augmentar-ne en el nombre al llarg del curs.
   
Una estabilitat que permet plantejar nous reptes de futur. Per aquest motiu, aquest dimecres representants del departament d’ensenyament van visitar els dos centres educatius. La voluntat de Vallfogona de Ripollès es formar part d’un programa on s’incorpora el servei de llar a les escoles rurals. Una iniciativa anunciada a principis d’estiu per la consellera Irene Rigau i que en principi, s’ha implantat com a prova pilot a escoles de Lleida i de les Terres de l’Ebre.
 
La trobada d’aquest dimecres va ser un primer canvi d’impressions sobre el terreny. Des d’ensenyament es considera que els centres de Vallfogona reuneixen tots els requisits però la decisió final s’haurà de concretar a mig termini i en cas afirmatiu, aplicar-se el curs que ve.
 
Els nens i nenes de Vallfogona de Ripollès poden rebre educació al municipi fins als 12 anys, segons el projecte educatiu establert.