Conferència del Dia de la Ciència, per acostar-la i motivar els joves del Ripollès

Conferència del Dia de la Ciència, per acostar-la i motivar els joves del Ripollès

Educació

Acostar la ciència als més joves de manera entenedora. Aquest no és un objectiu fàcil, però amb activitats com l'organitzada al centre cívic de Ripoll s'intenta posar en pràctica. Aquest dimecres s'ha celebrat la conferència titulada 'Benvinguts a bord', dirigida a 150 alumnes dels instituts de la comarca, en el marc de les activitats de la setmana de la ciència, del 13 al 22 de novembre, i del dia de la ciència a les escoles. L'investigadora Montserrat Coll ha estat l'encarregada de dirigir-se als joves i de descobrir-los la ciència i la recerca des d'un altre punt de vista. «L'objectiu és fomentar l'esperit investigador entre els alumnes i veure que no és tan difícil ser un bon científic», ha dit Montserrat Tallant, directora del Servei Educatiu del Ripollès.

La xerrada ha versat sobre la diversitat marina i els microorganismes que es poden trobar al mar. Alumnes de tercer i quart d'eso i de Batxillerat dels cinc centres de secundària de Ribes, Camprodon, Sant Joan i Ripoll han escoltat amb atenció les paraules de la investigadora. La ciència és un món, a vegades, on costa entrar. La investigadora Montserrat Coll ha explicat que «donades les condicions actuals de la ciència, no els deu fer massa peça (als joves), però si hi ha alumnes que se senten motivats per la ciència, endavant siguin quines siguin les condicions».

Un dels objectius també és mostrar noves idees als alumnes que aviat passaran a formar part del sistema educatiu superior. Potser algun d'ells s'acabarà dedicant a la ciència en un futur. A totes les comarques catalanes s'han dut a terme xerrades i conferències durant el matí d'avui, lligades amb algun aspecte del món de la ciència.