Alumnes de tres comarques coneixeran a Ripoll l'oferta formativa a Catalunya gràcies al tercer Saló de l'Ensenyament del Ripollès

Educació

Més de 500 joves de la comarca tenen una cita, demà, amb el seu futur. Per tercer any consecutiu seran els protagonistes del tercer saló de l'ensenyament del Ripollès. Un espai pensat per orientar-los per quan acabin l'ESO o el Batxillerat. L'espai, situat al pavelló esportiu de la capital, oferirà un ampli ventall d'informació tant d'estudis universitaris com de cicles formatius de la comarca i d'arreu el país. Un saló ripollès, més reduït que altres propostes d'abast nacional, en el qual vol ser un servei d'orientació per resoldre dubtes, segons Clàudia Bassaganya, de l'Oficina Jove del Ripollès.

Estudis reglats i no reglats al Ripollès i la proposta de diverses universitats centraran la matinal per als joves. Aquest cop amb més participació de centres educatius. Ja a la tarda, torn d'una xerrada orientativa d'Eva Blanc, escriptora i pedagoga. Una conferència enfocada als pares i mares i a tota la comunitat educativa, segons ha destacat la consellera comarcal de joventut, Mònica Bonsoms. Al matí també es portaran a terme píndoles informatives al Casal Cívic la Devesa del Pla.

A més dels alumnes del Ripollès, també hi ha previst que assisteixin alumnes de centres de la Cerdanya i d'Osona que aprofitaran la proximitat geogràfica per conèixer tota l'oferta formativa que s'ofereix arreu de Catalunya.