Setcases inaugura calderes i una xarxa de calor de biomassa forestal

El nou projecte del municipi s'emmarca dins el Pla d'actuació d'Energia Sostenible

Infraestructures

Setcases ha inaugurat un seguit de noves estructures que a partir d'ara abaratiran els costos de calefacció i aigua calenta dels vilatans. Això serà gràcies al nou edifici de calderes i a la xarxa de calor de biomassa forestal. Aquest tipus d'energia és fàcilment avastable al territori, i també ajuda a reduir les provabilitats d'incendis, a més de reduir les emissions de CO2 a l'atmòsfera. Aquests equipaments subministraran a tres principals edificis, un d'ells l'Ajuntament i el Consistòri, l'altre serà la Sala d'estudis i finalment, el proper projecte de Setcases, el Centre d'Interpretació del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

Durant la inauguració es va comptar amb la presència d'Albert Piñeira, Vicepresident i diputat de la Diputació de Girona, així com Joan Manso, President del Consell Comarcal. Amb una primera xerrada de presentació, on l'Alcalde de Setcases Carlos Fernández, no podia deixar d'agraïr l'ajuda de la Diputació de Girona per fer possible un projecte com aquest al poble. L'acte d'inauguració també va comptar amb una visita guiada per les noves instal·lacions i amb l'explicació dels tècnics que l'han fet possible. 

Segons Albert Piñeira, la intenció del projecte és que es vagi ampliant el seu radi d'actuació i que es pugui arribar fins als establiments turístics i els habitatges privats. El projecte s'emmarca dins el Pla d'Actuació per l'Energia Sostenible de Setcases, integrat per vint accions, per tal de reduir les emissions de CO2. Un projecte amb un cost de 185.063,65 euros pel que fa el nou edifici i un total de 179.869,69 la xarxa d'aigua calenta, el qual ha estat finançat per la Diputació de Girona. El resultat es preveu que sigui d'una producció d'energia renovable de 82.385 kWh, un estalvi d'energia de 4.119 kWh, i un estalvi d'emissions de 23 t de CO2.