Els Mossos confirmen haver abatut Younes Abouyaaqoub

Seguretat

Els Mossos d'Esquadra han confirmat a través de Twitter aquesta tarda que han abatut Younes Abouyaaqoub, presumpte autor de l'atropellament massiu a les Rambles de Barcelona aquest passat dijous. Els fets s'haurien produït a Subirats, a l'Alt Penedès, on Abouyaaqoub hauria estat vist vestint el que semblaria ser un cinturó d'explosius.

Els Mossos d'Esquadra, a través del major Trapero, i el Conseller d'Interior, Joaquim Forn, confirmaven aquest migdia en roda de premsa que Younes Abouyaaqoub seria el conductor de la furgoneta que va provocar 13 morts i un centenar de ferits a les Rambles en l'atemptat terrorista del passat dijous a la tarda. Abouyaaqoub hauria marxat de la furgoneta, travessat el mercat de La Boqueria enmig de la confusió regnant i s'hauria desplaçat fins a Zona Universitària, on hauria assassinat Pau Pérez i li hauria robat el cotxe. Més tard, hauria envestit els Mossos d'Esquadra en un control a la sortida de Barcelona i arribat fins a Just Desvern, on abandonà el cotxe i se li perdé la pista.

Ripoll, mentrestant, intenta tornar a la normalitat després dels incidents. El fet que veïns de la localitat hi tinguessin relació ha colpit la vila i la seva comunitat islàmica. La presència policial que ha realitzat escorcolls durant tot el cap de setmana i detingut fins a tres persones relacionades ha anat reduint-se, tot i que es mantenen els controls policials a l'entrada i sortida de la vila. La presència de mitjans de comunicació nacionals i internacionals encara és patent a la capital ripollesa a hores d'ara.

D'altra banda, s'ha confirmat que un dels cossos trobats a la casa que explosionà a Alcanar és l'imam Abdelbaky Es Satty, presumpte ideòleg dels atemptats a Barcelona i Cambrils i també presumpte radicalitzador dels implicats en els successos.