Una quarantena d'entitats mostra el seu compromís amb la cohesió social de Ripoll

Seguretat

També ahir a la tarda, l’ajuntament de Ripoll acollia una important reunió entre representants de consistori i una quarantena d’entitats de la vila. L’objectiu de la reunió era apropar posicions per celebrar l’acte reivindicatiu de dissabte vinent a la tarda a Ripoll, anomenat Ripoll per la Pau. Un pas endavant, per tal de mostrar unitat, cohesió i una mostra del rebuig ripollès als atacs terroristes.

Jordi Munell, alcalde de Ripoll, va declarar que «no voldríem que aquests fets traumàtics que hem viscut signifiquessin ni una engruna d'estigmatizació ni divisió social. Això seria donar-los l'èxit i la raó als islamistes radicals en aquesta Guerra Santa que promou Estat Islàmic, que volen que tinguem por del nostre veí, del nostre company de feina o del company d'escola».

Les entitats van concretar la seva implicació i participació en aquesta concentració de dissabte, així com el compromís de mantenir la cohesió social, la pau i la integració al municipi.

A la reunió també hi assistí una representació de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, per mostrar el seu suport a la comunitat musulmana de Ripoll i als veïns i veïnes de la vila en aquests moments convulsos.

Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió afirmà, contundent, que «un dels objectius d'aquests terroristes és trencar la societat i frenar-ne l'avenç, i injectar la por entre els seus membres. No podem permetre que aconsegueixin algun d'aquests objectius».

La propera cita important d’aquestes dies a Ripoll serà aquest dissabte, en la concentració de la tarda a la plaça de l’Ajuntament.