Ripoll reforçarà el seguiment de possibles radicalitzacions

Seguretat

Ripoll reforçarà el seguiment de possibles radicalitzacions i també facilitarà eines a la ciutadania perquè puguin aportar dades que s’avaluaran, posteriorment, pels cossos de seguretat. Així s'ha decidit en la reunió extraordinària de la junta de seguretat local, celebrada aquesta tarda a l'ajuntament de Ripoll, presidida pel conseller d’Interior Joaquim Forn. Aquesta nova eina cap als vilatans, que encara no s’ha especificat com s’articularà, servirà per traslladar dades d’interès sobre possibles delictes. «Una eina fàcil per a la ciutadania perquè puguin traslladar aquests comunicats, per simples que siguin, i perquè els professionals de la seguretat i la convivència valorin si aquesta informació té importància o no», ha detallat l’alcalde del municipi, Jordi Munell.

Per la seva banda el conseller d'Interior ha assegurat que «cal seguir treballant i millorant» els plans de detecció de la radicalització que el Govern va impulsar ara fa dos anys. Forn ha detallat que treballaran de manera transversal, conjuntament amb altres Departaments, per establir com es pot millorar l'eficiència. «Estem treballant amb ensenyament, serveis socials i seguretat, per començar a millorar aquests programes de detecció. Són programes que són importants, que ens han donat un bon rendiment, però és evident que hem de millorar-los», ha explicat Forn.

En la junta de seguretat també s’ha volgut agrair la tasca duta a terme pels cossos de seguretat «també els del Ripoll» així com la resposta ciutadana «a tot el que ens ha passat», ha dit Munell. Una resposta que ha qualificat de «serena i de contenció».