El mes d'agost trenca la ratxa de dos mesos consecutius per sota dels 1.000 aturats

Economia

El mes d’agost s’ha tancat amb una xifra d’aturats que es torna a situar per sobre de la barrera psicològica dels 1.000, després de dos mesos consecutius per sota. Segons les dades del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’augment del nombre de persones de la comarca inscrits a l’Oficina de Treball de Ripoll suposa trencar la ratxa de cinc mesos consecutius amb una rebaixa de la taxa. L’agost es va tancar amb 1.008 persones sense feina, 39 que el mes de juliol, on es van comptabilitzar 969 aturats. Per tant, es torna a posar sobre la taula la temporalitat dels contractes que es formalitzen durant els mesos d’estiu, i també la seva qualitat.

Ripoll és el municipi on el nombre d’aturats ha augmentat més, amb 22 persones. Continua sent la població amb més persones sense feina a la comarca,  amb un total de 513. La segona població és Sant Joan de les Abadesses 137, seguida per Campdevànol amb 114. A Camprodon hi ha 69 aturats mentre que a Ribes de Freser se’n comptabilitzen 65. Segons les mateixes dades del departament de Treball, a Pardines no consta cap aturat, seguida per Setcases amb només un.   

L’augment de l’atur també s’ha detectat en el conjunt de Catalunya.  En concret, ha pujat en més de 10.000 persones. El govern ha anunciat que revisarà si hi ha hagut empreses que han fet vacances de contractació i cotització a la Seguretat Social.