El nou telecabina de Núria, en marxa el 2018

Infraestructures

Després de l’anunci per part de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que el telecabina de Coma del Clot es renovaria, ara l’empresa pública ja ha avançat els terminis d’implantació. Segons ha avançat al ripollesdigital.cat el president Enric Ticó, la seva entrada en funcionament es produiria en el marc de l’inici de la temporada d’esquí 2018-2019.

El muntatge d’aquesta nova infraestructura suposarà avançar en 4 o 5 anys la implantació d’un nou cabina perquè «per qüestions econòmiques no ho hauríem pogut fer». Ara, però, s’utilitzarà part del material mòbil, les cabines i el cablejat, de l’Aeri Olesa-Esparreguera, tancat el 2012 per manca de passatgers. Actualment s’està procedint al desmuntatge d’aquest material. Un procés que no és fàcil de realitzar i, per aquest motiu, «l’entrada en funcionament no es podrà tenir enllestida per aquesta temporada», ha detallat Ticó.  

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, però, no ha detallat quan entraran en funcionament la nova locomotora i vagons del cremallera que actualment l’empresa pública ja ha licitat perquè es construeixin. Una nova maquinària que Ticó ha volgut remarcar que suposarà un pas endavant pel que fa a ajudar a fer més accessible el Cremallera, ja que «estaran totalment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda» i també suposaran un millora en la confortabilitat dels passatgers perquè tindran instal·lat aire condicionat. Dues qüestions que des de fa temps reclamaven els usuaris de l’únic mitjà de transport per accedir a la vall.

Ticó, per últim, ha confirmat que enguany es podrien batre els rècords absoluts de viatgers al Cremallera, «si continua la dinàmica actual». Una dinàmica que, de moment, ja ha suposat un augment del 25% pel que fa a la xifra de viatgers en el mitjà de transport.