L'inici de curs escolar es porta a terme amb total normalitat

Educació

Normalitat. Aquesta és la paraula que defineix l'inici de curs per als alumnes del Ripollès i en particular per als 1300 estudiants de la capital, després de la implicació de veïns de Ripoll en els atemptats de Barcelona i Cambrils. Els docents han rebut formació i assessorament sobre com afrontar el dol i també sobre com s'han de gestionar aquest tipus de situacions. La resposta per part del professorat ha estat «molt positiva», segons el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco. Una formació que ha servit per recomanar i ensenyar estratègies i eines als docents per afrontar «amb plenes garanties» l'inici del curs.  A més, han rebut material i orientacions, segons l'edat dels estudiants, per tractar aquesta qüestió i per donar resposta a les preguntes que puguin fer els alumnes. «Seran dies en què els alumnes formularan preguntes, hi hauran inquietuds, però es tractarà de posar sobre la taula un seguit d'anhels, d'esperances que també serà fruit del treball pedagògic», ha dit Polanco.

Prèviament ja s'havia mantingut una reunió amb els pares, en la reunió habitual d'inici de curs, on es va tractar el tema. Una qüestió que s'havia acordat en les reunions preparatòries amb els equips directius perquè «no es volia que el primer dia d'escola, fos el primer contacte», ha recalcat el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona.

Per últim, es posarà a disposició dels alumnes un equip de psicopedagogs durant els primers dies de curs per donar-los suport si és necessari.