La Junta Electoral Central obliga a retirar la pancarta de «Democràcia» de la façana de l'ajuntament de Ripoll

Política

Segons ha informat l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, a través de les xarxes socials, la Junta Electoral Central ha requerit a l'ajuntament del Bressol de Catalunya a eliminar la pancarta que oneja a la façana de la corporació. En aquesta pancarta s'hi pot llegir el missatge "Democràcia". Segons desgrana en el tuit Munell, la JEC considera que «identifica a uns partits». En el missatge, el batlle ha qualificat aquesta petició de «molt trista i decebedora democràticament».

Aquest no és el primer requeriment que arriba a la comarca del Ripollès en aquest sentit. A finals de novembre, la Junta Electoral Central també va obligar als Ajuntaments de Camprodon i Ribes de Freser, a través d'un requeriment, a retirar qualsevol pancarta, cartell o símbol que infringeixi el principi de ''neutralitat''.

En el cas del municipi camprodoní, la Junta Electoral de la Zona de Puigcerdà va obligar a retirar l'estelada, el llaç groc i la pancarta de suport als presos polítics. En el cas ribetà, es va haver de retirar la pancarta i l'estelada de la façana. El consistori va buscar una solució alternativa i va cedir la pancarta als veïns de just al davant de la corporació perquè la pengessin al seu balcó.