Premis Lluís Carulla 2018: 100.000 € per a projectes culturals transformadors

Cultura

El guardó vol premiar i fer viables iniciatives culturals de valor afegit i dirigir-se als emprenedors culturals perquè presentin els seus projectes en clau de transformació social. Els creadors culturals del nostre país són bons coneixedors del poder transformador de la cultura, i el Premi Lluís Carulla té per objectiu identificar aquests projectes, impulsar-los i acompanyar-los perquè siguin sostenibles.

L'emprenedoria cultural com a valor per a la societat. En els últims anys la creació cultural s'ha vist especialment castigada per la manca d'inversió des de les administracions públiques i agreujada per polítiques fiscals que l'han perjudicat directament. Els creadors i emprenedors que tot i les dificultats han continuat apostant per la cultura, ho han fet des d'un profund convenciment de la necessitat de la creació cultural com a motor de millora per a la societat. La Fundació Carulla se sent identificada amb aquest fet i vol donar suport l'emprenedoria cultural que permet pensar i interpretar els reptes del país des de múltiples perspectives, i teixir una societat en la qual tothom se senti representat. El Premi Lluís Carulla 2018 vol premiar els esforços per fer de la cultura quelcom viu, transformador i sostenible, que ens acompanyi durant tota la vida. En paraules de Marta Esteve, Directora de la Fundació Carulla:

ELS PREMIS
Els projectes que optin al Premi Lluís Carulla 2018 poden ser inèdits, estar en una fase inicial o bé plantejar un salt qualitatiu. Poden ser projectes digitals, musicals, del món de les arts escèniques, de la poesia i la literatura, de fotografia, del cinema i el món audiovisual... Pot ser un projecte tecnològic, científic, una publicació, o bé una combinació entre alguns d'aquests àmbits. La convocatòria és oberta a particulars, empreses i organitzacions sense ànim de lucre, i el període d'inscripció és fins al 8 d'abril. Els guardonats es donaran a conèixer a mitjans de novembre d'enguany.

Una de les novetats del Premi és l'assessorament i acompanyament empresarial als projectes premiats per tal de garantir-ne la viabilitat. Netmentora Catalunya, una organització de suport a l'emprenedoria, és l'associació que formarà i farà seguiment als premiats per tal que esdevinguin emprenedors culturals.

La dotació econòmica dels premis és de 100.000 euros i es distribueix de la següent manera: el premi al projecte guanyador està dotat amb 60.000 € i dos anys d'acompanyament empresarial mentre que els dos premis a projectes finalistes estaran compensats amb 15.000 € per projecte i també l'assessorament empresarial.