Camprodon disposarà d'un espai de 'coworking' a la Cooperativa

Economia

Camprodon ha fet els primers passos per tal de posar en marxa ben aviat un espai de coworking al segon pis de l'edifici La Cooperativa. Un espai diàfan que fins ara estava poc utilitzat. S'hi ubicaran diferents llocs de treball equipats amb diferents connexions i serveis. També hi haurà espais individualitzats, en format despatx i una sala de descans. Tot, per un objectiu clar, segons explica l'alcalde de Camprodon, Xavi Sala: «Amb la idea de donar sortida a les iniciatives empresarials capaces de crear riquesa que puguin sorgir al nostre territori». El ple d'aquest mes de gener, celebrat aquest dimarts al vespre, va aprovar per unanimitat el reglament que regularà aquest espai i la taxa que hauran d'abonar aquells qui el vulguin utilitzar.

També amb tots els vots de favor, els regidors camprodonins van donar llum verda definitivament al conveni per la gestió i recollida de residus amb el Consell Comarcal, com la resta de 18 municipis. En els darrers mesos s'havia exposat la voluntat, en alguns moments, de recuperar la gestió del servei directament i no a través del Consell. Jordi Berdala, de Tots per Camprodon (a l'oposició), va comentar que «era un tema que ens preocupava». Mentrestant, l'alcalde va assegurar que «sí que hi va haver un moment que semblava que l'acord amb el Consell no era possible; crec que és un acord molt important perquè tots junts sempre farem més força en qualsevol aspecte».

Durant la sessió, es van aprovar la certificació d'obres 9 i 10 a Cal Marquès, diversos convenis amb el Consell Comarcal en àmbits de fibra òptica o sanejament, així com la proposta de compensació dels membres del consistori, que havia quedat aparcada per a una millor formulació en l'últim ple. Des del públic assistent resident a Font Rubí o Rocabruna, per exemple, també es van apuntar certes reclamacions de les quals l'alcade va prendre nota.