Els alumnes del Ripollès comencen la Selectivitat amb total normalitat

Educació

La Selectivitat 2018 ja està en marxa a l'Institut La Garrotxa d'Olot. Els 48 alumnes de l’Institut Abat Oliba de Ripoll han començat la primera jornada de les proves d’accés a la universitat amb l’assignatura de castellà. En general, ha estat prou assequible, tal i com han exposat la Marina Oriol i l'Anna Calvo. Després ha estat el torn per l’examen de català.
Com a norma, els nervis estan a flor de pell en els moments previs però un cop es comença passen ràpid. El professorat els hi ha anat recordant que estan preparats per a qualsevol repte.

Tal i com ha passat en els últims anys, els alumnes de la comarca es deplacen amb bus fins a Olot per la tranqui·litat de tothom. Aquest 2018 però s’ha registrat una anècdota amb final feliç. Una estudiant ha hagut de baixar amb els seus pares i per sort, també ha arribat a l'hora.

Tothom necessita aprovar una selectivitat que aquest any no compta amb l'assignatura d'Història de la Filosofia dins la fase general. Per tant, a banda de català i castellà, els alumnes també hauran d’examinar-se de manera obligatòria d’Història, llengua estrangera i una altra matèria de modalitat a escollir. Els examens s'allargaran fins dijous i les notes es publicaran el 27 de juny.