El Consell Comarcal edita "Aprèn al Ripollès"

L'objectiu de la guia és que els estudiants coneguin l'oferta formativa de casa nostra

per Redacció

Arreu, Educació

Guia Aprèn al Ripollès
Guia Aprèn al Ripollès | Xevi Pujol

Acabar amb la desconeixença de l'oferta formativa que hi ha al Ripollès. Aquest és el propòsit que persegueix el Servei Comarcal de Joventut amb l'edició de la nova guia "Aprèn al Ripollès". Un fulletó que explica els estudis postobligatoris i formació professional que s'imparteixen a casa nostra. També hi ha les dades de contacte dels centres que els ofereixen. La informació s'anirà actualitzant de forma periòdica. Per tant, hi haurà reedicions de la guia, tal com han destacat les conselleres de joventut i ensenyament, Mònica Bonsoms i Dolors Cambras.

La ignorància sobre els estudis que es realitzen al Ripollès es va posar de manifest en l'última edició del saló de l'ensenyament, rebatejat enguany com Univers Jove. En l'espai de co-creació, es va acordar encarregar una enquesta que també va posar sobre la taula altres fets preocupants, com ha explicat el vicepresident de l'ens comarcal, Josep Coma. Com per exemple, el no retorn dels estudiants a la comarca després d'haver estudiat a fora.

Està previst editar 1000 exemplars d'"Aprèn al Ripollès", que es repartiran als centres educatius de secundària, a l'Oficina Jove i als ajuntaments. També hi haurà versió electrònica.