La Fundació MAP gestionarà Sant Antoni de Sant Joan

L'entitat realitzarà un projecte global en aquest espai tan emblemàtic per al municipi

per Judith Espert

Societat, Arreu

Sant Antoni de Sant Joan de les Abadesses, un punt molt emblemàtic per al municipi
Sant Antoni de Sant Joan de les Abadesses, un punt molt emblemàtic per al municipi | Guillem Sánchez

La Fundació MAP s’encarregarà de la gestió del complex de Sant Antoni de Sant Joan de les Abadesses. L’entitat social va ser l’única que es va presentar en el procés de licitació del projecte i ara la corporació santjoanina i el MAP treballaran de costat per fer realitat un projecte que es preveu que pugui ser una realitat de cara al 2020. L’ajuntament de Sant Joan fa uns quatre anys que avança en el projecte que requereix de gairebé de 2 milions i mig d’euros per tirar endavant. Per part de la corporació ja s’ha realitzat una inversió d’un milió, gràcies sobretot a convocatòries Leader, però l’alcalde, Ramon Roqué, assegura que per acabar de donar impuls al projecte «calia aquest tercer actor».

 

 

La gestió no només serà de la casa pairal, sinó de tot el seu conjunt, tal com a ressaltat Roqué. En aquest sentit, la Fundació MAP té un projecte global per aquest espai emblemàtic del municipi.


Des de la corporació asseguren estar «molt contents» per aquest pas endavant en la iniciativa i fer-ho de la mà «d’una entitat com la fundació» i que «ho faci amb una mirada àmplia i volent explotar aquesta propietat en molts sentits i en molts d’ells crec que ens aportarà moltíssim al municipi».


Amb aquest anunci s’obre un nou cicle per a Sant Antoni de Sant Joan i també per la MAP, que qualifica el projecte «d’interessant i important», en paraules de la seva directora gerent, Hermínia Ordeig. Des de l’entitat es calcula que l’entrada en funcionament seria en un parell d’anys i, per tant, encara no avancen massa detalls de les activitats que hi duran a terme. Pel que fa al projecte, Ordeig assegura que els permet disposar «d’un espai més a l’exterior» per poder realitzar diverses activitats i permetrà la creació d’una nova activitat econòmica per a l’entitat, un hotel-restaurant. Aquest fet comportarà la creació de llocs de treball per a persones amb vulnerabilitat al Ripollès, siguin persones amb risc d’exclusió social o amb dificultats per incorporar-se al món laboral, entre altres.