Eloi Vila: «Camprodon és la meva vida, és casa»

El periodista ha estat el pregoner del Sant Patllari 2018, amb un discurs ple de vivències i emoció

per Judith Espert

Societat

Eloi Vila ha estat el pregoner de Sant Patllari 2018
Eloi Vila ha estat el pregoner de Sant Patllari 2018 | Judith Espert

«Camprodon és el meu ahir, el meu avui i espero que el meu demà. Camprodon és la il·lusió de fer aquest pregó. Camprodon és la il·lusió eterna, la pau, la calma; aquella sensació d'adolescència que tot és possible. Això és Camprodon i és el que sento cada vegada que arribo aquí. [...] Camprodon és casa, és la meva vida i us agraeixo molt a tots vosaltres que me la deixeu compartir, avui, aquí»

Amb aquestes paraules el periodista Eloi Vila posava fi al pregó de Sant Patllari i donava l'inici oficial a la Festa Major. Un discurs ple de sentiment, emoció i vivències. Records filats, experiències rememorades, persones que porta al cor i un poble que se sent com a propi en un pregó sentit i que ha estat emotiu per a tots ells. Fins i tot, Vila s'ha entendrit amb unes imatges que l'han portat a recórrer bona part de les experiències que hi ha viscut.

El periodista ha assegurat, just en acabar el seu discurs, que ser pregoner de Camprodon ha estat «una de les coses que més il·lusió m'ha fet de les que he fet» perquè «Camprodon és la meva vida, és casa, és la meva infantesa i adolescència, és la meva colla, els amics, les amigues,... Són tantes i tantes coses de la meva vida que no hi ha res més meravellós que m'hagin demanat ser el pregoner» d'una vila que considera «el meu poble, el poble del meu pare, de la meva família paterna».

El pregoner del Sant Patllari 2018 ha plasmat l'honor d'ostentar aquest càrrec al llibre oficial del consistori. Nombrosos veïns del municipi no han volgut perdre's l'acte, que ha estat seguit per un nombrós públic.