Les obres d’adequació dels Jardins de la Puda, a punt de començar

També es millorarà l'accessibilitat a l'espai amb la voluntat d'integrar-lo a la vida social de Sant Joan de les Abadesses

per Judith Espert

Societat, Arreu

L'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, als Jardins de la Puda
L'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, als Jardins de la Puda | Judith Espert

Incorporar a la vida del santjoanins un nou espai, amb un alt valor paisatgístic i natural. Sota aquesta premissa, en els pròxims dies han de començar les tasques d’arranjament dels Jardins de la Puda, a Sant Joan de les Abadesses. Es tracta d’un espai que l’Ajuntament va adquirir ara fa sis anys i que després d’aconseguir el finançament l’obrirà a la ciutadania.

 

El projecte, emmarcat en el Feder comarcal per potenciar el turisme de natura, té com a objectiu consolidar els espai de trànsit per fer-los segurs. S’hauran de repassar parteres, baranes, incorporar-hi una nova il·luminació i fer un acurat sanejament de l’arbrat present a la zona. Tot plegat, tindrà un cost d’uns 200.000 euros, la meitat dels quals prové del Feder mentre que l’altra 50% restant del Pla de Foment de la Generalitat, lligat a la taxa turística. La corporació santjonina haurà d’assumir 17.000 euros, «pocs diners», en paraules de l’alcalde Ramon Roqué, seguint la filosofia de l’actual equip de govern de «planificar els projectes, buscar-ne el finançament i un cop ho tens, executar-ho».

 


Paral·lelament també s’executarà l’adequació del camí d’accés als jardins amb un pressupost de 100.000 euros. Un cost que es finança amb fons Poctefa. Unes obres que es podrien iniciar d’aquí a un parell de mesos amb la finalitat de dotar d’una millor accessibilitat l’espai.

 

Des de la corporació es defensa que la iniciativa donarà com a resultat un espai amb un alt valor natural que permetrà el gaudi de veïns i visitants pel que fa a passejar a la zona, però també s’hi podran dur a terme diverses iniciatives. «S’hi podran organitzar tot tipus d’activitats», diu l’alcalde Roqué, qui avança la possibilitat d'instal·lar-hi un ampli espai infantil. A més no es descarta poder-hi realitzar concerts o activitats de caràcter cultural i festiu. Un cop enllestit aquest arranjament de l’espai es buscarà dinamitzar l’espai perquè «la gent del poble i els visitants el coneguin». A més, s’inclourà a l’itinerari turístic natural del municipi, que transcorre per la llera del riu Ter. Tot plegat per integrar-lo «a la vida social del municipi».