S'arxiva la causa contra els càrrecs electes d'ERC i la CUP del Ripollès

Així ho ha confirmat un dels advocats defensors

per Judith Espert

Arreu

Els cinc electes locals  van haver de passar pel jutjat pel tall a Coll d'Ares el 8-N
Els cinc electes locals van haver de passar pel jutjat pel tall a Coll d'Ares el 8-N

Els càrrecs electes d'Esquerra Republicana de Catalunya, Carme Freixa, Núria Pérez i Roger Bosch, i els de la CUP, Santi Llagostera i Mariona Baraldés, poden respirar tranquils. L'advocat dels polítics republicans, Joan Boix, ha confirmat a aquest mitjà que el jutjat de Ripoll ha decidit el sobreseïment de la causa que hi havia contra tots ells pel tall de la carretera de Coll d'Ares que va tenir lloc el 8 de novembre.

Boix ha explicat a aquest mitjà que la jutgessa ha pres aquesta decisió perquè «considera que no és un delicte», un fet que havien defensat els dos advocats dels càrrecs electes, els quals havien demanat el sobreseïment del cas just després que els regidors compareguessin davant la jutgessa. A més, en l'escrit d'arxivament el Fiscal també reconeix que no hi havia fets delictius. En concret diu que «els fets narrats a l'atestat que va donar origen a la incoació d'aquesta causa posen de manifest que, més enllà del comportament passiu propi del tall de carreteres, amb alteració greu de la pau ciutadana, per afectar a la possibilitat de desplaçar-se, en cap cas va estar acompanyat d'actes violents sobre persones o coses, per la qual cosa no sembla possible imputar als manifestants i als organitzadors un delicte de desordres públics».


 

L'advocat dels republicans ha dit «estar content» per aquest arxivament, encara que ara aquest expedient es trametrà a l'administració competent per «si s'escau, iniciar un expedient sancionador» de tipus administratius. Boix, però, recorda que no hi ha cap precedent en aquest sentit per un tall a una carretera. Tot i això, el lletrat dels republicans considera que «mai s'havia d'haver arribat fins aquest punt» i ha lamentat la manca de diligència per part de la jutgessa a l'hora de prendre una decisió. Al seu entendre, «s'hauria hagut de resoldre l'endemà que els electes de la CUP van anar als jutjats».