L'atur al Ripollès se situa per sota de les 900 persones sense feina

El juny es tanca amb 76 aturats menys respecte el maig

per Redacció

Arreu, Economia

Evolució de l'atur al juny
Evolució de l'atur al juny

El segon trimestre del 2018 s’ha tancat amb un dels descensos més notables de l’atur dels últims temps al Ripollès. L’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya indica que el juny es va tancar amb 866 aturats. Per tant, l’atur registrat trenca una altra la barrera psicològica i es situa molts mesos després per sota de les 900 persones sense feina. Això suposa un descens de 76 persones que s’han esborrat de les llistes de l’oficina de treball de Ripoll respecte al maig, que es va tancar amb 942 aturats. Així doncs, es confirma una vegada més que l’inici de la temporada d’estiu és un factor clau que afavoreix la contractació de personal.

A la capital de comarca és on hi ha més persones sense feina amb 441 (484), però és la vila on el descens ha estat més accentuat, amb 43 aturats menys respecte al maig. Segueixen Sant Joan de les Abadesses, amb 114 (121), i Campdevànol, amb 98. A les Valls, 59 (68) aturats a Camprodon i 48 (55) a Ribes de Freser. Segons les mateixes dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, hi ha aturats a tots els municipis del Ripollès. Pardines torna a ser l’únic municipi amb només un desocupat. No hi ha hagut variació del nombre d’aturats a Campelles, Les Llosses, Molló, Queralbs, Toses, Vallfogona de Ripollès i Vilallonga de Ter.

En l'àmbit general, Catalunya ha liderat la reducció de l’atur a l’estat. La majoria de contractes que es formalitzen són temporals.