Campdevànol té un nou agent cívic i educador ambiental

Francesc Trena és aquesta figura que ha de servir per reeducar en civisme

per Redacció

Societat, Arreu

Francesc Trena, nou agent cívic i educador ambiental de Campdevànol
Francesc Trena, nou agent cívic i educador ambiental de Campdevànol | Laura Segur

Especialitzat en lingüística matemàtica, professor de filosofia de la ciència, escriptor i conferenciant... i des d'ara i fins a finals d'any en Francesc Trena és l'agent cívic i educador ambiental de la vila de Campdevànol. Una figura que ha de servir per reeducar en civisme i corregir comportaments per tal que es respecti la vida i les normes al municipi.

Els dimecres i dijous se'l pot veure passejant pel nucli observant, corregint i notificant comportaments poc adequats. Una rutina que passa fent gestos com el de recollir un paper que podria embossar les clavegueres o vigilant que els cotxes estiguin ben estacionats. Trena assegura que cal fer un canvi de xip i entendre la propietat pública tal com entenem i cuidem la privada.

Des de divendres i durant tot el cap de setmana, fa les tasques d'educador ambiental a la zona del torrent de la cabana, informant els visitants i també recordant les normes de la regulació de l'entorn. Treballa de bracet amb els agents tant de policia com els rurals.

Trena té la intenció d'obsequiar a l'ajuntament un cop hagin passat els sis mesos aquesta llibreta entesa com a un diari personal i laboral, on reflecteix les vivències i les anotacions sobre aquesta experiència laboral.