Marina Oriol i Laia Subirana, dues de les millors notes de la Selectivitat del Ripollès

Ambdues van treure un 12,7, mentre que Albert Salgueda va obtenir un 12,85 sobre 14 punts

per Xevi Pujol

Educació

Marina Oriol i Laia Subirana expliquen les seves aspiracions de futur després dels bons resultats
Marina Oriol i Laia Subirana expliquen les seves aspiracions de futur després dels bons resultats | Xevi Pujol

Recentment es van publicar els resultats de les Proves d’Accés a la Universitat que els alumnes de tot Catalunya van realitzar del 12 al 14 de juny. Marina Oriol i Laia Subirana, de l’Institut Abat Oliba, són dues de les millors notes de la també anomenada Selectivitat al Ripollès, ambdues amb un 12,7 sobre 14. La més alta de la comarca va ser per a Albert Salgueda, amb un 12,85.

Marina Oriol expressa que s'esperava «uns bons resultats, però potser no tant com els que he obtingut», mentre que Subirana també es mostrava sorpresa per les notes «en algunes assignatures».

Després d’haver cursat el Batxillerat científic, amb aquestes bones qualificacions, les dues esperen accedir al grau universitari que desitgen. Laia Subirana vol cursar Medicina a la Universitat de Girona, mentre que Oriol vol fer un doble grau en Química i ADE a l'IQS de la Universitat Ramon Llull.

Segons sembla, tots els estudiants de l’Abat Oliba van aprovar les proves, que van ser especialment dures pels alumnes que van realitzar els exàmens de geografia, matemàtiques aplicades i economia, tal com relaten les estudiants.