Una empresa dedicada al tractament tèrmic de peces metàl·liques s'instal·larà a la Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses

PROTERME invertirà 300.000 euros en una nau que ha comprat a INCÀSOL i generarà un quinzena de llocs de treball

per Redacció

Economia

Fotografia oficial de l'acord de compravenda
Fotografia oficial de l'acord de compravenda | Generalitat de Catalunya

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha fet públic mitjançant una nota de premsa que ha signat la compravenda de la parcel·la 5 de la Colònia Llaudet a l'empresa PROTERME. L’INCASÒL n’és propietari des de l’any 2006 quan va adquirir aquesta colònia i les naus de la fàbrica de més recent construcció a la societat Hilaturas Llaudet SA (HILLSA). La parcel·la número 5 té una superfície de 1.438 m2, on s’hi ubica una nau en planta baixa, i té un preu de venda de 131.157 euros.

Segons INCASÒL, l’empresa ha adquirit la nau a la Colònia Llaudet per tal de diversificar la seva activitat i continuar amb el seu pla de creixement per als propers anys. La companyia preveu fer una inversió de 300.000 euros en les seves noves instal·lacions i crearà una quinzena de nous llocs de treball. PROTERME va ser fundada l’any 2010 i té la seva seu al municipi d’Artés. La seva activitat principal és el tractament tèrmic de peces metàl·liques. Disposa de cinc línies de forns en continu i el tractament tèrmic es realitza per procés bainític, per mitjà de sals. Els seus principals clients són empreses estampadores, bàsicament de fabricants de components d’automoció.

La Colònia Llaudet, amb un total de 6,5 hectàrees, pretén ser el nucli del sector d’activitats econòmiques del Ripollès, segons apunta INCASÒL. El polígon, de caràcter supramunicipal, té una superfície total aproximada de 13 hectàrees i ha d’esdevenir el motor econòmic de la comarca. Fa dos anys, l’INCASÒL, amb estreta col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, van comercialitzar la parcel·la 9 de la Colònia Llaudet on s’hi ha instal·lat l’empresa Artesania Pirineu, dedicada al disseny, fabricació i comercialització de productes de decoració per a la llar. L’arribada d’aquesta companyia a Sant Joan de les Abadesses va suposar una inversió de més de 2 milions d’euros i la creació denous llocs de treball.

Amb aquesta nova implantació es consolida el desenvolupament del sector industrial de Llaudet, que es preveu que estarà totalment urbanitzat durant l’any 2020, i que ja compta amb altres empreses interessades en ubicar-s’hi o en ampliar l’activitat industrial que ja desenvolupen al poble i a la comarca.