L'aplec sardanista de RIpoll compleix 65 anys aquest cap de setmana

A Ribes de Freser, els gegants seran protagonistes dissabte i diumenge

per Redacció

Societat

Aplec Sardanista de RIpoll 2017
Aplec Sardanista de RIpoll 2017 | Arxiu

Un dels aplecs més antics de les comarques gironines arriba a l’edat de jubilació aquest cap de setmana però més viu que mai. 65 anys de foment de la sardana al Bressol de Catalunya que enguany també preveu tres dies molt intensos. Com sempre, la jornada central serà diumenge. El Passeig Ragull serà la seu on s’interpretaran sardanes de set tirades matí i tarda. Entre elles, la peça de l’any “La Vall de Ribes”, també “Ripoll, 1893” de Ricard Vilarasau i l’emblema de l’aplec ripollès, “Ripoll, Vila Comtal”. L’habitual reconeixement de l’Agrupació Sardanista serà pòstum aquest 2018. Està dedicat a Jaume Serra, al qui fou president de l’entitat.

Les cobles participants a l’aplec són un clàssic de cada any. Són la Sant Jordi, Girona, Jovenívola de Sabadell i Bellpuig. Per la seva banda, la Cobla Contemporània serà l’encarregada de donar el tret d’inici oficial a l’aplec. Serà dissabte a la tarda a la plaça de la Llibertat.

Com és tradició, el cap de setmana sardanista a Ripoll coincideix també amb l’inici del festival internacional de música. Concert de la Cobla Sant Jordi al Claustre del Monestir, demà a la nit. També cap de setmana intens a Ribes de Freser amb la 34ena edició de la Trobada Gegantera, amb més de vint colles participants. Hi haurà activitats tant dissabte com diumenge.